Co se považuje za vybitý akumulátor?

Obsah

Co se považuje za vybitý akumulátor?

Co se považuje za vybitý akumulátor?

Akumulátor se považuje za vybitý, klesne-li napětí jednoho článku pod 1,8V (tzn. 10,8V u dvanáctivoltové autobaterie). Od toho okamžiku se akumulátor ničí a nelze ho ve vybitém stavu ponechat, protože by začala probíhat rychlá sulfatace. Po hlubokém vybití je potřeba akumulátor bezpodmínečně alespoň částečně nabít.

Kde je akumulátor připojen k nabíječi?

Akumulátor při připojeném nabíječi je nabit tehdy, dosáhne-li „konečné napětí“, kdy se nabíjení ukončí nabíjecí automatikou, ručně nebo samovolně tím, že nabíječ prostě vyšší napětí není schopen dodat. (Pokud zadáváte ve formuláři desetiny, použijte k jejich oddělení tečku, nikoliv desetinnou čárku.)

Jaká je průměrná životnost akumulátoru?

Průměrná životnost akumulátoru se uvádí přibližně na 350 plných nabíjecích cyklů. Pokud je vybíjení pouze částečné, je životnost akumulátoru výrazně vyšší. Přesto je omezena časově a to přibližně na 4-6 let. Konec životnosti se projevuje nezadržitelným poklesem kapacity. Akumulátor se sice snadno nabíjí, ale také rychle vybíjí.

Jaké jsou výhody akumulátorů vodní mikroenergetiky?

Pomineme-li některé speciální druhy akumulátorů, pak nám pro praktické použití v oblasti vodní mikroenergetiky zůstává akumulátor olověný a akumulátor kadmio- či ocelo-niklový. Každý z nich má své přednosti, ale i některá negativa o kterých je potřeba vědět.

Související příspěvky: