Jaké jsou hasicí přístroje?

Obsah

Jaké jsou hasicí přístroje?

Jaké jsou hasicí přístroje?

Hasicí přístroje podle náplně a jejich použití 1 Pěnové hasicí přístroje. Tyto hasicí přístroje jsou vhodné pro hašení pevných hořlavých látek, benzínu, nafty,... 2 Vodní hasicí přístroje. Vodní hasicí přístroje se využívají k hašení papíru, dřeva a podobných pevných látek. Účinné... 3 Práškové hasicí přístroje. Práškové hasicí přístroje jsou vhodné při hašení elektrických... More ...

Co je pěnový hasicí přístroj?

Pěnový hasicí přístroj je označen štítkem “Pěnový”, případně anglicky “Foam”. Je založen primárně na vodní bázi a obsahuje pěnidlo, které při provzdušnění vytváří pěnu a rychle pohlcuje plameny. Má vysoce krycí účinek a izoluje hořící látky od přísunu kyslíku, což zajišťuje dusivý efekt.

Jak použít sněhový hasicí přístroj?

Sněhový hasicí přístroj nesmí být použit na hašení: 1 k hašení lehkých hořlavých a alkalických kovů 2 hořlavých prachů a volně uložených kusovitých, vláknitých a pod. 3 materiálů pro nebezpečí výbuchu a rozšíření požáru 4 sypkých látek, alkalických kovů, atd.

Jak se provádí kontrola hasicích přístrojů?

Kontrola hasicích přístrojů se provádí dle předpisů o požární ochraně nejméně jednou za rok. Výrobce však může v dokumentaci (návodu) k hasicímu přístroji roční lhůtu zkrátit, ale nikdy ne prodloužit. Kontrolu je dle předpisů o požární ochraně nutno provést rovněž po každém použití hasicího přístroje.

Související příspěvky: