Jak provést platbu na účet soudního exekutora?

Obsah

Jak provést platbu na účet soudního exekutora?

Jak provést platbu na účet soudního exekutora?

Z tohoto účtu můžete ve lhůtě 30 dnů od doručení výzvy provést platbu na účet soudního exekutora k úhradě dluhu, nebo jednorázově vybrat dvojnásobek životního minima. Exekutor může nařídit zaměstnavateli, aby z Vašeho příjmu prováděl srážky ze mzdy.

Kdo je exekutorem prodejem nemovitostí?

V případě exekuce prodejem nemovitých věcí, například bytu, domu nebo pozemku, určí soudní exekutor znalce, který provede ocenění a vypracuje znalecký posudek. Na jeho základě vydá soudní exekutor usnesení, v němž stanoví cenu označených nemovitostí.

Jak podat návrh na zastavení exekuce?

Pokud nesouhlasíte s exekucí a domníváte se, že je proti Vám vedena neoprávněně, můžete podat návrh na zastavení exekuce. Tak je tomu zejména v případě, že pohledávka, která je vymáhána exekucí, byla již plně uhrazena před zahájením exekučního řízení, nebo Vám nebyl doručen exekuční titul.

Může exekutor přistoupit k prodeji nemovitých věcí?

Pokud se jedná o prodej nemovitých věcí, které používáte k bydlení Vy a Vaše rodina, může exekutor k tomuto kroku přistoupit až v případě, že k vymožení povinnosti a úhradě nákladů exekutora a oprávněného nestačí jiný způsob provedení exekuce.

Související příspěvky: