Co se týče kvašené zeleniny?

Obsah

Co se týče kvašené zeleniny?

Co se týče kvašené zeleniny?

Těmi, stejně jako minerálními látkami a prospěšnými enzymy, které pomáhají regenerovat buňky, je krátkodobě kvašená zelenina doslova nabitá. Populární „kvašáky“, tedy mléčně kvašené okurky zná asi každý. Jsou dokonce chuťově oblíbenější než klasické sterilované okurky ve sladkokyselém nálevu.

Co se považuje za zeleninu?

Za zeleninu se obecně považuje rostlina bylinného charakteru, která se převážně dá konzumovat celá nebo z větší části (až na výjimky). Za ovoce se považují většinou plody víceletých rostlin (stromů, keřů, polokeřů či jahodníku). U ovocných druhů je předpoklad vytrvalosti a opakování produkce plodů.

Jaké jsou známé druhy zeleniny?

Známé druhy zeleniny [ editovat | editovat zdroj] Název Rostlina Čeleď, Rod Artyčok Artyčok zeleninový hvězdnicovité Bambusové výhonky Bambus lipnicovité rod bambus Brambory Lilek brambor lilkovité rod lilek Brokolice Brukev zelná var. italica brukvovité rod brukev 28 more rows ...

Jak se připravuje zelenina v míse?

Takto připravená zelenina se nejlépe v míse dobře promíchá se solí, která přispěje k uvolnění buněčné šťávy. Výjimkou jsou okurky a například zelím naplněné papriky, které se dají naložit i celé a zalévají se předem připraveným solným nálevem.

Související příspěvky: