Jak poznáme, že nám vitaminy chybí?

Obsah

Jak poznáme, že nám vitaminy chybí?

Jak poznáme, že nám vitaminy chybí?

Jak ale poznáme, že nám vitaminy chybí? Jejich nedostatek se totiž neprojeví hned. Existují ale varovné signály, které bychom neměli ignorovat. Jak dává tělo najevo, že mu něco schází? Zdá se vám, že máte zhoršené vidění v noci, trpíte často průjmy a střevními problémy nebo máte hrubou kůži posetou skvrnami?

Co jsou vitamíny skupiny B?

Vitaminy skupiny B, souhrnně nazývané jako B-komplex, jsou esenciální látky, které zajišťují správné fungování našeho organismu. V dnešní době se už prakticky nesetkáváme s tím, že by jeho nedostatek v organismu vyústil až v nechvalně proslulou nemoc beri beri, ale i tak může tento deficit řádně znepříjemnit život.

Jak se zbavit nedostatku vitaminu B?

Nedostatek vitaminu B se může skrývat za mnoha našimi zdravotními problémy. Jednoduchý test pomůže odhalit i vám, jestli spadáte do rizikové skupiny. Díky vhodné změně jídelníčku se pak můžete rozloučit s nepříjemnými aftami, ekzémy i padáním vlasů.

Co je vitamín B12 v mléčných výrobcích?

Doporučená denní dávka:1,6–1,8 mg. Vitamin B12 (kobalamin) –Výskyt v mléčných výrobcích, vejcích, játrech. Zabraňuje anémii, krevním chorobách, encefalii. Doporučená denní dávka:5 mg. Vitamin K (fylochinon) –Najdeme jej ve veškeré listové zelenině, obilovinách, luštěninách, ovoci, sýrech.

Související příspěvky: