Jaká je doba výměny chladicí kapaliny?

Obsah

Jaká je doba výměny chladicí kapaliny?

Jaká je doba výměny chladicí kapaliny?

„Moderní vozy využívají chladicí kapaliny s výměnnou lhůtou až pěti let. V mnohých případech to znamená, že výměna řidiče čeká maximálně dvakrát za dobu, kdy má auto doma. Nákup kvalitního výrobku je opravdu minimum, jak podpořit spolehlivost vozu, odvděčit se mu za věrné služby a také jak ušetřit za případné budoucí opravy,“ shrnuje Skopový.

Proč je výměna chladící kapaliny nezbytná?

Výměna chladící kapaliny je i u dnešních moderních motorů nezbytnost, o starších agregátech už ani nemluvě. Nenechte se zmást tvrzením výrobců o doživotní náplni chladicího systému. Pokud je původní náplň v systému příliš dlouho, více škodí, než pomáhá. Úkolem chladicí kapaliny totiž není jen chladit motor.

Může se stát, že chladící kapalina vystříkne ven?

Hrozí, že horká kapalina vystříkne ven a dojde k popálení. Může se stát, že z nádobky na chladící kapalinu bude kapalina ubývat poměrně rychle. V takovém případě může jít o poškození těsnění chladící soupravy a je nutná návštěva autoservisu. V případě, že vás na nedostatek chladící kapaliny upozorní kontrolka během jízdy, automobil zastavte hned, ...

Související příspěvky: