Jak pokrývat koberce žlutých květů pampelišky?

Obsah

Jak pokrývat koberce žlutých květů pampelišky?

Jak pokrývat koberce žlutých květů pampelišky?

Louky a zahrady začaly pokrývat koberce žlutých květů pampelišky. Jestli tuhle rostlinu na zahradě vnímáte jako nepříjemný plevel, zkuste svůj postoj přehodnotit a místo sekačky vyrazte na pampelišku s lopatkou a s košíkem!

Které jsou účinky pampelišky?

Výčet účinků pampelišky je mnohem širší: její účinky oceníte při chronické únavě, při nemocech kostí a chrupavek, při zánětech močového ústrojí, a také při zavodnění. Pampeliška totiž podporuje funkce lymfatických uzlin a tím napomáhá odstraňovat z těla škodliviny a také nadbytečnou vodu.

Jak sbírat pampelišky ze země?

Pampeliškové listy je nejlepší sbírat během dubna, když pampelišky lezou ze země. Starší listy jsou už velmi hořké a nechutné, ale ty mladé, které ještě neobsahují mléko, jsou jen pikantně nahořklé a hodí se do spousty jídel.

Co je léčivé účinky pampelišky?

Pampeliška lékařská 1 Léčivé účinky pampelišky. Posilňuje funkci jater, ledvin a žlučníku. Pomáhá se žlučovými kameny. Stimuluje látkovou... 2 O pampelišce lékařské. Pampeliška lékařská (Taraxacum officinale) je odolná vytrvalá rostlina, která se nejvíce... 3 Využití pampelišky. Kvetoucí čaj z pampelišky je čínskou specialitou, kterou si zamilujete na první doušek. Nálev je... More ...

Související příspěvky: