Jak se vydlabané dýni přezdívá?

Obsah

Jak se vydlabané dýni přezdívá?

Jak se vydlabané dýni přezdívá?

Jackova lucerna, jak se vydlabané dýni přezdívá, má od domu odehnat zlé a nepřátelské duchy a naopak znásobit přítomnost těch dobrých. Halloween jako takový má hlubokou tradici v keltském Irsku, kde se pravidelně slavil.

Kdy začíná sklizeň dýní?

Obecně můžeme říci, že sklizeň dýní začíná koncem srpna a trvá přibližně dva měsíce. Pokud plánujete zeleninu skladovat, je třeba, abyste sklidili opravdu dostatečně vyzrálé plody. To poznáte hned podle několika věcí. Tou první je barva. Pokud je výrazná, značí to, že je dýně zralá. Zároveň ale musí být slupka matná a tvrdá.

Kdo je nejtypičtější dýně?

A podle všeho se i v dospělosti budete trochu bát. Nejtypičtější jsou samozřejmě velké, krásně kulaté oranžové dýně. Ale druhů dýní existuje celá řada a vyřezat si můžete třeba dýni ve tvaru hrušky, zelenou, žlutou nebo úplně maličkou tykev.

Kdy se dýně začaly plesnivět?

Při uložení dbejte na to, aby se jedna druhé nedotýkala. Nejvhodnější pro jejich uložení je suchá, dobře větraná místnost, s teplotou pohybující se mezi 10 až 18 °C. Ideální vzdušná vlhkost by se měla pohybovat mezi 50-75 %. Pozor na vyšší hodnoty, dýně by brzy začaly plesnivět a hnít.

Související příspěvky: