Proč je mýdlo smáčedlo?

Obsah

Proč je mýdlo smáčedlo?

Proč je mýdlo smáčedlo?

A tak mýdlo je smáčedlo, které dopomáhá vodě k tomu, aby se pouze neshlukovala v podobě kapiček na povrchu pokožky. Mýdlo tyto efektivně kapičky narušuje. Voda se tak dostane i do hlubokých pórů a samotné mýdlo se nabalí kolem zrnek špíny, uzavře je v sobě a umožní vodu spláchnout. 2. Vznik mýdla Nelíbí se vám chemický vzorec?

Co se uvolňuje při výrobě mýdla za studena?

Do průmyslově vyráběných mýdel se tedy glycerin (zvlhčovadlo) často musí dodatečně přidávat (pokud se vůbec přidává). V této souvislosti je třeba ještě podotknout, že glycerin se uvolňuje ve větší míře při výrobě mýdla tzv. za studena.

Jak vyrobit mýdlo?

Jak vyrobit mýdlo I. „Vlastnoručně vyrobit mýdlo je snadné. Mýdlovou hmotu rozpustíte ve vodní lázni, přidáte pár kapek barviva, vonnou esenci a po důkladném promíchání nalijete hmotu do formy. Nechte úplně vychladnout a ztuhnout, vyklepněte z formy a vaše mýdlo je na světě.“

Proč jsou tuhá mýdla tekutá?

Přírodní tuhá mýdla jsou vyrobena zaručeně bez jakýchkoliv parabenů, chemických přísad a jsou neodmyslitelnou součástí přírodní kosmetiky. Jejich využití je skutečně všetranné a já známo minimálně 5 důvodů, proč je vyměnit za ta tekutá.

Související příspěvky: