Jak se podívat na stlačený vzduch?

Obsah

Jak se podívat na stlačený vzduch?

Jak se podívat na stlačený vzduch?

Zašlete tuto stránku svým přátelům, ať se na ní také podívají. Ať již je stlačený vzduch používán v dílně, pro stáčení piva nebo v průmyslovém provozu, kde pohání celou soustavou pneumatických zařízení, vždy je nutno dbát na efektivní bezpečný provoz kompresorů a spotřebičů.

Jak vysvětlit vzduch ve sklenici?

Vysvětlení pokusu: Vzduch ve sklenici zaujímá určitý objem (místo, prostor) a pokud nemůže uniknout ze sklenice, zabraňuje vnikání okolní vody dovnitř. Metodická poznámka: Na úvod můžete dát dětem úkol, aby samy vymyslely a předvedly pokus, kterým by ukázaly existenci vzduchu.

Proč je nasávaný vzduch znečištěn uhlovodíky?

nasávaný vzduch je již znečištěn uhlovodíky a obvykle nevíme, v jaké míře. V přírodě je koncentrace uhlovodíků cca 0,3 mg/m 3, v průmyslové oblasti to může být i několik mg/m 3. takže to není cesta pro zajištění třídy 1 a lepší.

Jak přelévat vzduch z nádoby do nádoby?

Akvárium nebo jinou větší nádobu naplníme vodou a v ní přeléváme vzduch z jedné sklenice, kterou vnoříme do nádoby dnem vzhůru, do druhé, naplněné vodou. Děti se mohou pokusit přelít všechen vzduch z jedné sklenice do druhé a zpět. Otázky pro žáky:Popište pokus, při kterém jsme přelévali vzduch pod vodou. •Suchý papír pod vodou

Související příspěvky: