Jak se projevují poruchy štítné žlázy?

Obsah

Jak se projevují poruchy štítné žlázy?

Jak se projevují poruchy štítné žlázy?

V obou případech je velmi zjevný pocit únavy. Poruchy štítné žlázy obvykle život pacienta neohrožují, v mnoha případech ale způsobují vážná onemocnění. Jde například o Basedowovu nemoc, pro kterou jsou charakteristické vypouklé oči, provází ji hubnutí, nervozita, třes rukou, zvýšené pocení, návaly tepla, průjmy nebo bušení srdce.

Co se týče štítné žlázy?

Zpravidla nás na to upozorní tlak nebo bolest v krku nebo ztížené polykání. Ale neplatí to vždy. Zvětšenou štítnou žlázu někdy nepoznáme na první pohled. Může totiž růst i dovnitř, takže navenek je všechno v pořádku.

Co je štítná žláza?

Štítná žláza je malá podkovička ukrytá na přední straně krku pod hrtanem, která ovlivňuje chod celého lidského organismu. Pokud v ní něco zaskřípe, hned se to projeví. Stává se, že dlouhá léta vůbec netušíme, že právě štítná žláza může být příčinou našich zdravotních problémů, únavy nebo depresí.

Jak vyšetřit štítnou žlázu?

Možná je nejvyšší čas nechat si vyšetřit štítnou žlázu. Štítná žláza je malá podkovička ukrytá na přední straně krku pod hrtanem, která ovlivňuje chod celého lidského organismu. Pokud v ní něco zaskřípe, hned se to projeví.

Související příspěvky: