Co je nejběžnější baterie?

Obsah

Co je nejběžnější baterie?

Co je nejběžnější baterie?

Baterie v základní desce je nejběžnější - mangan-lithium dioxid, s průměrem 20 mm., S napětím asi 3 volty. Totéž platí pro nástěnné hodiny, elektronické váhy a další domácí spotřebiče. Označuje se například jako CR2025 nebo CR2032. První číslo 20 je průměr v milimetrech a druhá je tloušťka.

Jak otestovat baterii v notebooku?

Jak otestovat baterii v notebooku. Baterie v notebooku mají relativně krátkou životnost. Výrobci s tím počítají a proto je obvyklá záruční doba pouze 1 rok. Jelikož málokterý uživatel ví, jak pečovat baterii, aby vydržela co nejdéle, zkusíme Vás seznámit s těmi základními informacemi v tomto článku.

Jaký je zapotřebí 12V baterie?

Všechny dnes vyráběné vozy mají 12 V. 6V autobaterie jsou vhodné do velmi starých aut např. Trabant nebo přímo do veteránů. Podobně je tomu i motocyklových autobaterií. Nákladní vozy využívají též 12 V baterie, ale je zapotřebí 2 ks, neboť soustava kamionů je 24 V. V kamionech je vždy nutné vyměnit obě baterie.

Jak zjistit rozměry baterie?

Hlavní údaj, který potřebujete zjistit, jsou rozměry baterie. Místo pro autobaterii je ve vozidle omezeno a autobaterie se do něj musí vejít. Změřte prosím současnou autobaterii – potřebujeme znát délku, šířku i výšku autobaterie.

Související příspěvky: