Co je vzorová smlouva o skončení nájmu bytu?

Obsah

Co je vzorová smlouva o skončení nájmu bytu?

Co je vzorová smlouva o skončení nájmu bytu?

Dohoda o skončení nájmu bytu. Vzorová smlouva o skončení nájmu podle nového občanského zákoníku. Ukončuje vztah mezi pronajímatelem a nájemcem k určitému dni. Upozorňujeme, že vzorové smlouvy jsou pouze návod, čemu se vyvarovat, aby bylo veškeré jednání právně v pořádku a aby byly chráněny obě zastoupené strany.

Jak ukončit nájemní smlouvu?

Ukončení nájmu. Ukončení nájemní smlouvy vzájemnou dohodou je nejjednodušší a oboustranně nejpohodlnější variantou. Pronajímatel a nájemce mohou totiž uzavřít dohodu o skončení nájmu bez ohledu na to, zda byl ve smlouvě nájem uzavřen na dobu určitou nebo neurčitou, či ještě nevypršel dojednaný termín pronájmu.

Co znamená Smlouva o pronájmu?

Smlouva o pronájmu, resp. nájemní smlouva by měla obsahovat minimálně tato ustanovení: Specifikaci smluvních stran . Jedná se o jméno, příjmení pronajímatele a nájemce, datum narození, rodné číslo, adresu trvalého bydliště, číslo občanského průkazu, v případě podnikatelského subjektu IČ.

Jak vypovědět smlouvu o nájmu bytu?

Nájemce je oprávněn vypovědět smlouvu o nájmu bytu uzavřenou na dobu neurčitou kdykoliv bez udání důvodu. Naopak smlouvu uzavřenou na dobu určitou lze vypovědět jen v případě, že se podstatně změnily okolnosti, z nichž strany při vzniku nájemní smlouvy vycházely. Délka výpovědní doby je tři měsíce. Na závěr je třeba zopakovat, že výpověď smlouvy ...

Související příspěvky: