Jaké je prodloužení výpovědní lhůty?

Obsah

Jaké je prodloužení výpovědní lhůty?

Jaké je prodloužení výpovědní lhůty?

Každá výpověď také podléhá výpovědní lhůtě a teprve po jejím skončení je pracovní poměr ukončen. Lhůta činí nejméně 2 měsíce a její případné prodloužení musí mít opět písemnou podobu podepsanou oběma stranami.

Kdo může dát výpověď?

Zaměstnavatel může dát výpověď pouze ze zákonem stanovených důvodů (§ 52 Zákoníku práce) K odvolání už podané výpovědi musí svolit i druhá strana a to písemně Výpovědní doba nesmí být kratší než 2 měsíce a začíná plynout až prvním kalendářním dnem měsíce, který následuje po doručení výpovědi (výpověď doručená 5.

Kdo může dát výpověď zaměstnanci?

Výpověď dává buď zaměstnanec, nebo zaměstnavatel. Ačkoliv se jedná o jednostranné ukončení pracovního poměru, je třeba zachovat určitá pravidla stanovená zákonem. Výpověď musí být doručena v písemné podobě a zaměstnavatel může dát výpověď zaměstnanci pouze z přesně stanovených důvodů, jako je nadbytečnost.

Jak dlouho trvá prodloužení výpovědní lhůty?

Lhůta činí nejméně 2 měsíce a její případné prodloužení musí mít opět písemnou podobu podepsanou oběma stranami. Kratší výpovědní doba možná není a jediným řešením je ukončení pracovního poměru před skončením výpovědní lhůty dohodou, viz předchozí odstavec o tomto druhu ukončení pracovního poměru.

Související příspěvky: