Co se týká řidičského průkazu?

Obsah

Co se týká řidičského průkazu?

Co se týká řidičského průkazu?

Řidičský průkaz a pojištění vozidla 1 Uznání řidičských průkazů z jiných zemí a jejich platnost. Pokud byl váš průkaz vydán v zemi EU, můžete s ním řídit... 2 Ztráta či krádež řidičského průkazu. Pokud v zahraničí řidičský průkaz ztratíte nebo vám ho ukradnou, obraťte se na... 3 Platnost pojištění vozidla. Povinné ručení z vaší domovské země se vztahuje v rámci celé EU i na... More ...

Jaký je termín vydání řidičského průkazu?

žádá-li držitel řidičského oprávnění o vydání řidičského průkazu ve lhůtě kratší než do 20 dnů, lze mu vydat řidičský průkaz do 5 pracovních dnů po úhradě správního poplatku ve výši 700.- Kč. To neplatí v případě prvního vydání řidičského průkazu po absolvování autoškoly.

Jaká je lhůta pro vydání řidičského průkazu?

lhůta pro vydání řidičského průkazu: 20 dnů. žádá-li držitel řidičského oprávnění o vydání řidičského průkazu ve lhůtě kratší než do 20 dnů, lze mu vydat řidičský průkaz do 5 pracovních dnů po úhradě správního poplatku ve výši 700.-. Kč. To neplatí v případě prvního vydání řidičského průkazu po absolvování autoškoly.

Kde můžete zažádat o nový řidičský průkaz?

O nový řidičský průkaz můžete zažádat pouze v zemi, kde máte obvyklé bydliště. Prozatímní řidičský průkaz či potvrzení vydané jako dočasná náhrada za ztracený nebo ukradený průkaz vám v jiné zemi EU automaticky neuznají.

Související příspěvky: