Co se stane s běžným účetním?

Obsah

Co se stane s běžným účetním?

Co se stane s běžným účetním?

Většina zaměstnavatelů jej vyžaduje pro zasílání vaší výplaty. Mít běžný účet má také své nesporné výhody. Vaše finance jsou v bezpečí a díky moderním technologiím je dokonce můžete spravovat z pohodlí domova – prostřednictvím telefonu nebo internetu. Tohle je zajisté všem dobře známé. Víte ale, co se stane s běžným účtem po smrti jeho majitele?

Co se stane po smrti majitele účtu?

Víte ale, co se stane s běžným účtem po smrti jeho majitele? Vztahy mezi bankou a klientem v případě smlouvy o běžném účtu upravují paragrafy 708 až 715 Obchodního zákoníku. Z paragrafu 715 pak bance při smrti majitele účtu vyplývají následující povinnosti: Smrtí majitele účtu smlouva o běžném účtu nezaniká.

Co je plná moc udělená majitelem účtu k nakládání s peněžními prostředky na účtu?

Plná moc udělená majitelem účtu k nakládání s peněžními prostředky na účtu jeho smrtí nezaniká, pokud z jejího obsahu nevyplývá, že má trvat pouze za života majitele účtu.

Kdo může nakládat s účtem zemřelého?

„Pokud se stane, že byly z účtu po smrti klienta realizovány platby, které již nemají smysl, například platby za služby, které již zemřelý nečerpal, musí se dědici obrátit s žádostí o vrácení platby na jejího příjemce,“ uvedla mluvčí České spořitelny Pavla Langová. Kdo může nakládat s účtem zemřelého?

Související příspěvky: