Jak se zbavit ječného zrna?

Obsah

Jak se zbavit ječného zrna?

Jak se zbavit ječného zrna?

Dobrá zpráva je, že existuje několik způsobů domácí léčby, které Vám mohou pomoci zbavit se ječného zrna rychleji - nebo alespoň zmírnit nepohodlí a otok, který ho často doprovází. První věc, kterou byste měli udělat, když se Vám objeví ječné zrno, je umýt si oční víčka.

Jak vyléčit ječné zrno?

Ačkoliv Vám výše uvedené rady ve většině případů pomohou vyléčit ječné zrno celkem rychle, neváhejte kontaktovat očního lékaře pro další pomoc. Lékař Vám může předepsat mast na ječné zrno nebo doporučí jiný způsob léčby pro urychlení hojení.

Jak se zhoršuje ječná zrna?

Pokud se ječné zrno zhoršuje, má vliv na Váš zrak nebo ani po zhruba týdnu nemizí, navštivte očního lékaře, aby Vás vyšetřil a doporučil vhodnou léčbu. V některých případech mohou úporná ječná zrna vyžadovat chirurgický lékařský zákrok následovaný užíváním léků, které lékař předepíše.

Kdy se otevře velké ječné zrno?

Někdy se může rozhodnout, že chirurgicky otevře velké ječné zrno, aby zmírnil pocit nepohodlí a předešel závažné infekci. Ačkoliv Vám výše uvedené rady ve většině případů pomohou vyléčit ječné zrno celkem rychle, neváhejte kontaktovat očního lékaře pro další pomoc.

Související příspěvky: