Jak zabezpečit nepropustnost vody do stavebního díla?

Obsah

Jak zabezpečit nepropustnost vody do stavebního díla?

Jak zabezpečit nepropustnost vody do stavebního díla?

Správně provedená hydroizolace zajistí nepropustnost vody do stavebního díla. Systémy řešení a pokládky povlakové hydroizolace však mají řadu kritických míst, náchylných k netěsnostem nebo poškození a následnému průsaku vody.

Kde se nachází podzemní voda?

V České republice se nachází mnoho pozemků, které vykazují známky vysoké hladiny podzemní vody (termín "spodní voda" - je spíše lidový a v současné době již poněkud zastaralý) s melioračními a odtokovými kanály v různém stavu provozuschopnosti.

Jak získat nejvyšší možnou hladinu podzemní vody?

Výsledný hydrogeologický posudek definuje nejvyšší možnou hladinu podzemní vody. Vlastník následně musí uhradit odborné firmě případnou melioraci pozemku, často související zaizolování podzemních zdí, provedení drenáží kolem domu, vyřešení statických problémů konstrukcí, zbudování nových podlah atd.

Jak se zbavit přebytku vody z půdy?

Zlepšení tohoto stavu umožňuje odvodňování půdy, které spočívá v odstranění přebytku vody z povrchu zaplavované půdy i ze zamokřeného půdního profilu. Následně dochází k ustálení hladiny podzemní vody v požadované hloubce a následné vytvoření podmínek pro trvalé zajištění úrodnosti a požadované využitelnosti při optimálním stavu půdní vláhy. 2

Související příspěvky: