Jak se připravit na Odvolací soud?

Obsah

Jak se připravit na Odvolací soud?

Jak se připravit na Odvolací soud?

Odvolací soud pak nařídí jednání a pozve všechny jeho účastníky. Dobře se na toto jednání připravte, soud by vám k tomu měl dát dostatek času (zpravidla to bývá asi 10 dní). Co může odvolací soud udělat a na co byste se tedy měli připravit?

Jak odvolat se proti nepřijetí na Vysokou školu?

Odvolat se proti nepřijetí na vysokou školu je vaše zákonné právo. Můžete tak učinit do 30 dnů od obdržení vyrozumění o výsledku přijímací zkoušky. Ve výjimečných případech lze lhůtu i prodloužit. Odvoláváte se přímo k děkanovi fakulty, na kterou jste se hlásili.

Jak nastínit proces odvolání?

Dovolím si zde nastínit velmi lehce a neprávnicky jak je to s odvolacím řízením. Všichni jsme totiž slyšeli frázi "Tak já se odvolám". Ale protože se většina z nás nesoudí denně (jasně, jsou i tací), většinou netušíme, co takové odvolání znamená a jak se k němu postavit. Zkusme si tedy tímto článkem proces odvolání zcela neprávnicky zarámovat.

Jak dlouho musí být odvolání podáno?

Od jeho převzetí běží lhůta zase vám - na podání odvolání máte 15 dnů. To je důležitá věc a dobře si ji pohlídejte. Aby bylo vaše odvolání řešeno, musí být totiž podáno včas.

Související příspěvky: