Může to být i přečerpávací nádrž u obecní kanalizace?

Obsah

Může to být i přečerpávací nádrž u obecní kanalizace?

Může to být i přečerpávací nádrž u obecní kanalizace?

Musel bych tedy toto řešit tak, že bych u obecní kanalizace hluboko položil nějakou přečerpávací nádrž, kam půjde odpad z domu a pak nějakým čerpadlem vše vyhnat do nahoru do obecní kanalizace - není tohle například to znění ze zákona, že to není technicky možné?

Jaké jsou názvosloví kanalizace?

Článek uvádí správné názvosloví a definice částí vnitřní kanalizace a zásady pro dimenzování splaškového a dešťového potrubí. V závěru článku je zajímavé srovnání jmenovitých světlostí (výběr) potrubí pro kanalizaci a jejich vzájemné vztahy.

Co je dimenzování potrubí vnitřní kanalizace?

Dimenzování potrubí vnitřní kanalizace podle ČSN EN 12056-2, ČSN EN 12056-3 a ČSN 75 6760 spočívá ve stanovení průtoku odpadních vod a návrhu jmenovité světlosti potrubí, které má hydraulickou kapacitu (maximální dovolený průtok) větší nebo rovnou vypočtenému průtoku.

Kde odtéká voda do vnitřní kanalizace?

Části vnitřní (domovní) kanalizace Zařizovací předměty, do kterých přitéká čistá voda, jež po použití odtéká jako znečištěná do vnitřní kanalizace (umyvadla, vany, dřezy, záchodové mísy apod.). Odtoková potrubí vedená od zařizovacího předmětu nebo jiného zařízení volně nad vpust, odvodňovanou plochu apod.

Související příspěvky: