Jak postupovat, když máte počítač živý?

Obsah

Jak postupovat, když máte počítač živý?

Jak postupovat, když máte počítač živý?

V tomto článku najdete rady jak postupovat, když je Váš počítač živý, vydává nějaké zvuky, monitor něco zobrazuje, ale nenastartuje operační systém. V tom případě otevřete počítač a pozorujte start systému. Pro otevření počítače obvykle stačí na jeho zadní straně odšroubovat 2-3 šroubky a vysunout levý boční kryt (při pohledu zepředu).

Jak vypnout počítač při vypínání?

Pokud je to možné, operační systém při vypínání zavře všechny datové soubory a tím minimalizuje riziko ztráty dat. Poslední a nejrizikovější možností je počítač vypnout zastavením přívodu elektrického proudu. Počítač totiž obvykle řeší více úkolů najednou.

Proč nejde počítač vypnout?

[ - ] Proč nejde počítač vypnout? Občas se stane, že se nějaký program v počítači zablokuje, lidově řečeno "zamrzne". Přestane reagovat na vstupy z klávesnice i z myši a nejde ukončit.

Jak stisknout hlavní vypínač počítače?

Krátce stiskněte tlačítko hlavního vypínače na přední straně počítače. Je to stejné tlačítko, kterým počítač zapínáte. Operační systém postupně ukončí všechny programy a vypne počítač. Pokud je to možné, operační systém při vypínání zavře všechny datové soubory a tím minimalizuje riziko ztráty dat.

Související příspěvky: