Co je bezúplatné darování nemovitostí?

Obsah

Co je bezúplatné darování nemovitostí?

Co je bezúplatné darování nemovitostí?

Bezúplatný převod - darování. Bezúplatně je nemovitost možné převést na základě písemné darovací smlouvy. Hlavním rysem této smlouvy je, že dárce bezplatně převádí vlastnické právo k nemovitosti a obdarovaný dar přijímá.

Jak se nepřipravit o peníze a nemovitost?

Po přečtení se vyhnete 5 chybám, které se při prodeji/koupi stále opakují. Budete znát právnické tipy, co si pohlídat ve všech podepisovaných smlouvách. Ať už jste prodávající či kupující, zjistíte, jak se nepřipravit o peníze a nemovitost.

Kdo je dárcem nemovitosti v hodnotě pěti milionů?

Při nabytí nemovitosti v hodnotě pěti a více milionů je nutné vždy obeznámit finanční úřad (bez ohledu na to, zda vzniká povinnost platit daň z příjmu). Zemře-li dárce do tří let od převodu nemovitosti, může se tato skutečnost promítnout i do následného dědického řízení. Darovaná nemovitost se započítá do povinného dílu z dědictví.

Jaký je druh převodu nemovitosti?

Nejčastějším druhem převodu nemovitosti je prodej/koupě nemovitosti. Základním dokumentem je v takovém případě kupní smlouva. O nutných náležitostech kupní smlouvy můžete přečíst v tomto článku. Nemovitost můžete převést také darováním. Pro takový převod je nutná darovací smlouva. Převod darováním se řeší nejčastěji mezi rodinnými příslušníky v ...

Související příspěvky: