Jak prodat nemovitost?

Obsah

Jak prodat nemovitost?

Jak prodat nemovitost?

Jak prodat nemovitost – kompletní průvodce prodejem 1 S realitkou nebo bez realitky. Nejdříve se rozhodněte, jestli chcete prodat s realitkou či bez realitky. Obě možnosti... 2 Definujte, co prodáváte. Možná vám to přijde jako samozřejmost, ale bohužel v tom má mnoho prodávajících chaos. To... 3 Daňové povinnosti. Zjistěte, jestli jste při prodeji povinni zaplatit daň... More ...

S jakými "zvláštnostmi" při darování nemovitostí můžeme setkat?

S jakými „zvláštnostmi“ se při darování nemovitosti můžeme setkat? Případy, kdy se ovdovělá babička rozhodne obdarovat nemovitostí svého oblíbeného vnuka, aniž by se v ní chystala nadále žít, jsou ideálním modelem.

Co se děje v převodech nemovitostí?

V převodech často figuruje několik listů vlastnictví, které zahrnují nejen samotné budovy, ale také pozemky. Každý podíl je poté nutné ve smlouvě výslovně označit a převést na nového majitele. Pokud ke správnému označení nedojde, škody mohou být opravdu velké – jako v případě paní Kamily, která kvůli špatnému zápisu o nemovitost definitivně přišla.

Jak se nepřipravit o peníze a nemovitost?

Po přečtení se vyhnete 5 chybám, které se při prodeji/koupi stále opakují. Budete znát právnické tipy, co si pohlídat ve všech podepisovaných smlouvách. Ať už jste prodávající či kupující, zjistíte, jak se nepřipravit o peníze a nemovitost.

Související příspěvky: