Kdo je odpovědný za vstup plastových odpadků do oceánu?

Obsah

Kdo je odpovědný za vstup plastových odpadků do oceánu?

Kdo je odpovědný za vstup plastových odpadků do oceánu?

Jen deset řek světa je odpovědných za 90 % vstupu plastových odpadků do oceánu. A ne, žádná z této desítky se nenachází v Evropě nebo ve Spojených státech. Plasty do moří dlouhodobě masivně přesouvá osm řek v Asii a dvě v Africe. Možná proto se studie Helmholtzova centra stala předmětem kontroverzí.

Co je řecká síť oceánu?

Říční síť zprostředkovává transport sedimentů, organického uhlíku, dusíku a řady dalších živin, které si život v oceánech pro sovu existenci žádá. Řeky tak vlastně spojují ekosystém moří s pevninou.

Co se děje v oceánech?

Řeky, které do oceánů zanesou 90 % plastových odpadů. Ilustrační snímek. Řeky nenesou do moří jen život, ale také odpadky. Zdaleka ne rovnoměrně. Jak potvrzuje výzkum německých hydrologů, devět desetin objemu plastových odpadků v oceánech má na svědomí jen deset řek. Píše o tom NewYork Post . Víme, reklamy jsou otravné.

Kdo je odpovědný za odpadky v oceánu?

Na bázi průzkumu 57 řek ve světě, včetně řady detailních studií zacílených na jednotlivá povodí, dospěli k nečekanému závěru. Jen deset řek světa je odpovědných za 90 % vstupu plastových odpadků do oceánu. A ne, žádná z této desítky se nenachází v Evropě nebo ve Spojených státech.

Související příspěvky: