Jaká je hladina estrogenu u žen?

Obsah

Jaká je hladina estrogenu u žen?

Jaká je hladina estrogenu u žen?

Estrogeny se jako hormony využívají také v některých antikoncepcích nebo lécích zmírňujících průběh a příznaky menopauzy. Nejvyšší hladina estrogenu je u žen v jejich reprodukčním věku, tedy přibližně od 20 do 30 let.

Kdy začít doplňovat přírodní estrogen?

Feminus je složen na základě vědeckých poznatků a kvalitního technologického postupu, který zaručuje fungující doplněk stravy. Rozhodně se nejedná o podvod nebo placebo, ale v jeho složení jsou obsaženy skutečně účinné látky. Kdy je vhodné začít doplňovat přírodní estrogen?

Jak se snižuje hladina estrogenu v klimakteriu?

Hladina estrogenu je spojena také s klimakteriem neboli menopauzou. Estrogen v klimakteriu se razantně snižuje. Estrogen a jeho nízká hladina má také velký vliv na vaše libido. Jestliže dojde k výraznému snížení hladiny estrogenu, ztratíte chuť k sexu a vaše libido bude na bodu mrazu.

Proč je hladina estrogenu příliš nízká?

Příliš vysoká nebo zvýšená hladina estrogenu v těle ženy je riziková. Představuje některé nevýhody, které mohou v určitých případech ohrožovat i život. Ovšem stejně tak je žena ohrožena v případě, že je hladina estrogenu příliš nízká. Doporučuje se tak udržovat hladinu přírodního estrogenu v rovnováze.

Související příspěvky: