Jak zůstat přátelé přítelkyně?

Obsah

Jak zůstat přátelé přítelkyně?

Jak zůstat přátelé přítelkyně?

Zůstat přátelé vám zajistí, že budete mít přehled o jeho randění a aktivitách, ale být si vzájemným důvěrníkem, to může pro jednoho z vás dříve či později znamenat nepříjemné pocity. Výzkum 3000 lidí ukázal, že 85 % kontroluje stránku svého bývalého přítele ři přítelkyně. Asi 17 % uvedlo, že to dělá jednou týdně.

Proč byste chtěli, aby se svým bývalým přítelem zůstali přátelé?

Z psychologických výzkumů vyplývá, že pokud vaše rodina a přátelé chtějí, abyste se svým bývalým zůstali přátelé, je více pravděpodobné, že tak učiníte. Ale neznamená to, že musíte. Zůstat přátelé s bývalým přítelem v zájmu zachování sociální harmonie je ušlechtilý cíl, ale pokud je to váš jediný důvod pro zachování přátelství, může to být problém.

Co se týká přátelství s bývalými partnery?

Z výzkumů vyplývá, že přátelství mezi lidmi, kteří spolu byli citově zapleteni, je mnohem méně kvalitnější než u lidí, kteří spolu nikdy nic neměli. Přátelství s bývalými partnery jsou méně užitečná a méně důvěryhodná. Dotyční se méně emocionálně podporují a mají menší obavy o štěstí toho druhého.

Proč zůstat přátelé s bývalým přítelem?

Zůstat přátelé s bývalým přítelem v zájmu zachování sociální harmonie je ušlechtilý cíl, ale pokud je to váš jediný důvod pro zachování přátelství, může to být problém. Máte právo trávit čas se svými přáteli bez vašeho ex a současně máte právo odmítnou pozvání na události, kde se váš bývalý objeví.

Související příspěvky: