Jaké bylinky rostou v naší přírodě?

Obsah

Jaké bylinky rostou v naší přírodě?

Jaké bylinky rostou v naší přírodě?

Jaké léčivé bylinky rostou v naší přírodě a jak nám pomáhají, se dozvíte zde. Léčivé bylinky rostou ve volné přírodě již od starověku. Lidé je postupně začali poznávat a využívat jejich léčivé schopnosti. Jaké léčivé bylinky rostou v naší přírodě a jak nám pomáhají, se dozvíte zde.

Kde seženete bylinky?

Omezenou nabídku pak najdete v hobby marketech, prodejnách pro zahrádkáře a v některých květinářstvích. Při výběru si bylinky vždy pořádně prohlédněte, ať si domů přinesete jen silné a zdravé rostlinky. Ty by neměly mít svěšené lístky, měly by mít svěží barvu a dobře vyvinuté kořeny.

Které bylinky můžete použít do truhlíku?

Petrželka, pažitka, bazalka, majoránka, kopr, tymián, máta, levandule… Není nad to mít čerstvé bylinky stále po ruce. A to i pokud žijete v bytovce nebo panelákovém bytě. Příliš místa vám nezaberou. Do truhlíku na balkon totiž spolu můžete umístit hned několik druhů. Stačí jen vědět, kterým to vedle sebe svědčí a které se navzájem nesnesou.

Jaké bylinky zalévejte na balkoně?

Na rozpáleném balkoně totiž substrát rychle vysychá. Bylinky proto zalévejte nejlépe dvakrát denně, a to brzo ráno a pozdě večer, nejlépe odstátou vodou. Vždy ale respektujte potřeby konkrétního druhu. Některé bylinky, především ty s dřevnatým stonkem, jako jsou tymián, rozmarýn, šalvěj, levandule, pravidelně zastřihujte pro větší košatost.

Související příspěvky: