Jak vybrat plot?

Obsah

Jak vybrat plot?

Jak vybrat plot?

Každý typ plotu vyžaduje správný výběr rostlin. Ploty plní několik funkcí: Vymezují hranice pozemku. Brání průniku z okolí na pozemek. Vytváří pohledovou clonu, chrání soukromí. Pro pohledové clony či průnikové zábrany se hodí středně vysoké ploty (cca 1,5 - 2,5 m), na ně lze použít: brslen. smrk. Zakládáme živý plot: jak o něj pečovat?

Jaký je plot živý?

Nejpřirozenější a zcela původní je plot živý. Každý typ plotu vyžaduje správný výběr rostlin. Ploty plní několik funkcí: Vymezují hranice pozemku. Brání průniku z okolí na pozemek. Vytváří pohledovou clonu, chrání soukromí. Pro pohledové clony či průnikové zábrany se hodí středně vysoké ploty (cca 1,5 - 2,5 m), na ně lze použít: brslen. smrk.

Jaké jsou živé ploty?

Volně rostoucí živé ploty jsou zakládané jako jednořadé, či víceřadé výsadby zapojených keřů a keřových stromů. Výškové uspořádání je závislé na výběru jednotlivých druhů dřevin. Aby se živé ploty staly vegetačním prvkem s vysokou estetickou hodnotou, musí vytvářet souvislou, olistěnou a dobře zapojenou ...

Co se hodí pro živý plot?

Originální živý plot nabídne například bambus. Pro tyto účely se výborně hodí Bashania qingchengshanensis dorůstající výšky až 4 metry. Zajímavý habitus, rychlý růst a odolnost z něho dělají horkého favorita pro stálezelené živé ploty.

Související příspěvky: