What is kofein strukturní vzorec?

Obsah

What is kofein strukturní vzorec?

What is kofein strukturní vzorec?

Kofein Kofein Strukturní vzorec Strukturní vzorec Prostorový model Prostorový model Obecné Obecné Systematický název 1,3,7-trimethyl-3,7-dihydro-1H-purin-2,6 ... 14 more rows ...

Jaké jsou zdroje kofeinu?

Nejběžnější zdroje kofeinu jsou káva, čaj, a menší množství obsahuje i kakao. Méně známé zdroje kofeinu jsou např. yerba maté a guarana, které jsou někdy užívány při přípravě čajů a energetických nápojů. Dvě přezdívky pro kofein jsou matein a guaranin, které jsou odvezené ze jmen rostlin, ve kterých se nacházejí.

Jak je kofein obsažený v mateřském mléku?

Při kojení je kofein obsažen v mateřském mléku. Dítě pak může být podrážděné a může trpět nespavostí. V období kojení by neměla denní dávka kofeinu přesáhnout 300 mg (2–3 šálky kávy). U samiček myší bylo prokázáno, že konzumace kofeinu má neblahý vliv na plod (potomstvo).

Jaký je kofein v čaji?

Zdravější je kofein, který dostanete z čaje, protože kvůli dalším látkám v čajích se stimulační efekt rozloží na delší období a nepůsobí to na lidský organismus tak nárazově. Obsah kofeinu v kávě: zhruba 60 mg/100 ml. Obsah kofeinu v čaji: zhruba 25 mg/100 ml. Obsah kofeinu v energetických nápojích: 33 mg/100 ml nápoje.

Související příspěvky: