K poklesu estrogenu dochází v období menopauzy?

Obsah

K poklesu estrogenu dochází v období menopauzy?

K poklesu estrogenu dochází v období menopauzy?

Zvyšuje se pravděpodobnost cévních onemocnění a negativní vliv je též na hladinu cholesterolu v krvi. K poklesu estrogenu dochází na základě útlumu činnosti vaječníků, čímž dochází k hormonální nerovnováze. V období menopauzy dojde také k zastavení rozvoje prsní tkáně, ztrátě pružnosti, zmenšování a ochabování prsou.

Jak zvýšit hladinu estrogenu u žen?

Tělo ví, jak velkou hladinu estrogenů potřebuje a samo si ji reguluje. V období menopauzy u žen nastávají návaly horkosti, nervozita, podráždění a dochází ke změnám nálady. Snížení hladiny estrogenu způsobuje vyplavování vápníku z těla, a tím i řídnutí kostí a osteoporózu.

Kde lze měřit estrogeny?

Estriol lze měřit v mateřské krvi nebo v moči. Nejdůležitější a poměrně zásadní funkcí estrogenů je jejich vliv na vývoj a funkci pohlavních orgánů, na rozvoj sekundárních pohlavních znaků, na sexuální chování.

Jak se snižuje hladina estrogenu v krvi?

Snížení hladiny estrogenu způsobuje vyplavování vápníku z těla, a tím i řídnutí kostí a osteoporózu. Zvyšuje se pravděpodobnost cévních onemocnění a negativní vliv je též na hladinu cholesterolu v krvi.

Související příspěvky: