Můžeš se zaměstnat ve své firmě?

Obsah

Můžeš se zaměstnat ve své firmě?

Můžeš se zaměstnat ve své firmě?

Vítej v čr. Sám sebe zaměstnat ve své firmě můžeš. Ale jak bylo psáno, záleží co budeš vykonávat. V tomhle je bordel v zákoně, natož aby to věděl někdo tady. Tvůj komentář je plný absolutních bludů. Raď prosím až budeš jistý ve svých tvrzeních. Pokud by se někdo tvým radami řídil, může se dostat akorát do nepříjemností.

Může být jednatel zaměstnaný na základě mandátní smlouvy?

Jednatel můžebýt ve firmě zaměstnaný na základě mandátní smlouvy, nikoliv na klasický HPP a nepobírá plat, ale odměnu jednatele. V tom případě je samoplátce ZP a pokud si vyplácí odměnu v nějaké malé výši, tuším do 5k, ale možná už je to méně, tak neplatí sociální pojištění

Kdo je zaměstnán ve společnosti?

Ano i jednatel společnosti, který je zaměstnán ve své společnosti musí platit odvody. Takový člověk nemůže být na pracáku dle zákona jako nezaměstnaný a to i když je ve funkci jednatele jen papírově a nikam do práce nechodí.

Jaké jsou zájmy zaměstnance a zaměstnavatele?

Nejvyšší soud České republiky judikoval, že zájmy zaměstnance a zaměstnavatele jsou v případě uzavírání pracovní smlouvy natolik odlišné, že je zpravidla vyloučeno, aby za obě smluvní strany jednala stejná osoba, neboť zde existuje střet zájmů. Vítej v čr. Sám sebe zaměstnat ve své firmě můžeš. Ale jak bylo psáno, záleží co budeš vykonávat.

Související příspěvky: