Jaké jsou indikace pro biopsii prsu?

Obsah

Jaké jsou indikace pro biopsii prsu?

Jaké jsou indikace pro biopsii prsu?

Indikace pro biopsii prsu: změna barvy pokožky a odlupování oblastí na hrudi. Příčiny těchto patologií by měly být stanoveny biopsií, aby se vyloučila nebo potvrdila přítomnost nádorového procesu v mléčné žláze. Psychologický aspekt je velmi důležitý, když je pacientovi přidělena prsní biopsie.

Kde se biopsie provádí?

Biopsie se provádí pouze ve vybraných případech, kdy jiné moderní metody výzkumu, například ultrazvuk nebo mamografie, neposkytují úplný obraz o povaze změn, ke kterým dochází v tkáních prsu.

Jak se provádí biopsie prsu?

V případě hluboko usazených nádorů se provádí biopsie pod kontrolou rentgenového nebo ultrazvuku. Indikace pro biopsii prsu: změna barvy pokožky a odlupování oblastí na hrudi. Příčiny těchto patologií by měly být stanoveny biopsií, aby se vyloučila nebo potvrdila přítomnost nádorového procesu v mléčné žláze.

Co je biopsie plic?

Biopsie plic 1 Punkce jehlou. Lékař vám řekne, abyste zadrželi dech a pak odebere vzorek tkáně nádoru speciální jehlou přímo přes... 2 Bronchoskopie. Umožňuje lékaři nahlédnout do plic a také odebrat malý vzorek tkáně. Během vyšetření se hrdlo vystříká... 3 Mediastinoskopie. Toto vyšetření se provádí v celkové anestezii a obvykle vyžaduje krátký pobyt v nemocnici. More ...

Související příspěvky: