Co se týká kapacity kondenzátoru?

Obsah

Co se týká kapacity kondenzátoru?

Co se týká kapacity kondenzátoru?

Na těchto stránkách je kalkulačka pro výpočet kapacity kondenzátoru a při zadání údajů k mému motoru, se dostávám na hodnoty několikanásobně vyšší, než jsou předepsané výrobcem. Je možné (a vhodné) dát nový kondenzátor s vyšší kapacitou, nebo bych se měl držet předepsaných hodnot?

Jak funguje Rozběhový kondenzátor?

Po rozběhnutí (přes kondenzátor, který posouvá fázi) se motor roztočí a odpojí se toto vinutí přes odstředivý kontakt. Tak tomuto se říká rozběhový kondenzátor. Pak může být kondenzátor takzvaný provozní a ten v obdobném zapojení cívek (bez odstředivého kontaktu) posouvá fázi trvale .Ještě existuje kombinované zapojení ...

Jak opravit kondenzátor motoru?

Navštivte některého elektrikáře ve svém okolí a on vám jistě rád kondenzátor a celý motor přezkouší. Navíc, závada nemusí být jen v kondenzátoru (i když ta bývá nejčastější), vadný může být také odstředivý kontakt, který u některých typů motorů kondenzátor po rozběhu odpojuje a samozřejmě také rozběhové vinutí.

Může to být závada v kondenzátoru?

Navíc, závada nemusí být jen v kondenzátoru (i když ta bývá nejčastější), vadný může být také odstředivý kontakt, který u některých typů motorů kondenzátor po rozběhu odpojuje a samozřejmě také rozběhové vinutí. Nakonec jedno upozornění: kondenzátor může zůstat delší dobu po odpojení zařízení od sítě nabitý a dát ránu!

Související příspěvky: