Co je příčinou bolesti břicha?

Obsah

Co je příčinou bolesti břicha?

Co je příčinou bolesti břicha?

Dalším hodně častým důvodem bolesti břicha je nadýmání. Provází ho pocit tvrdého břicha a až křečovité bolesti v případě, že plyny nemohou odejít přirozenou cestou ven. Bolest břicha způsobuje i dlouhodobá zácpa. Pokud vás bolí v pravém nadbřišku, mohou to být žlučníkové kameny, zánět žlučníku, dvanácterníkový vřed či játra.

Jak léčit bolest břicha?

Bolest břicha 1 Domácí léčba a babské rady. Na bolest břicha mohou pomoci teplé nebo studené obklady, ale je nutné znát příčinu bolesti. 2 Vyšetření. Lékař břicho vyšetří nejprve pohmatem a pak může použít jiné zobrazovací metody. Například ultrazvuk nebo CT. 3 V těhotenství. Mírné bolesti a tvrdnutí břicha nejsou v těhotenství nic výjimečného. Měli byste je ale vždy... More ...

Jaké jsou obklady na bolest břicha?

Na bolest břicha mohou pomoci teplé nebo studené obklady, ale je nutné znát příčinu bolesti. Při zánětu slepého střeva jako první pomoc před cestou do nemocnice pomůže studený obklad, na nadýmání a při menstruačních bolestech je dobrý obklad naopak teplý.

Proč je bolest břicha banální?

Bolest břicha může být naprosto banální obtíž, která za pár hodin odezní a je způsobená například nadýmáním. Může se ale jednat i o nejvážnější nemoci, rakovinu žaludku, jater, tlustého střeva, slinivky a dalších vnitřních orgánů. Proto bolest břicha nikdy nepodceňujte.

Související příspěvky: