Co se hodí pro živý plot?

Obsah

Co se hodí pro živý plot?

Co se hodí pro živý plot?

Originální živý plot nabídne například bambus. Pro tyto účely se výborně hodí Bashania qingchengshanensis dorůstající výšky až 4 metry. Zajímavý habitus, rychlý růst a odolnost z něho dělají horkého favorita pro stálezelené živé ploty.

Jaký je plot živý?

Nejpřirozenější a zcela původní je plot živý. Každý typ plotu vyžaduje správný výběr rostlin. Ploty plní několik funkcí: Vymezují hranice pozemku. Brání průniku z okolí na pozemek. Vytváří pohledovou clonu, chrání soukromí. Pro pohledové clony či průnikové zábrany se hodí středně vysoké ploty (cca 1,5 - 2,5 m), na ně lze použít: brslen. smrk.

Jaké jsou živé ploty?

Volně rostoucí živé ploty jsou zakládané jako jednořadé, či víceřadé výsadby zapojených keřů a keřových stromů. Výškové uspořádání je závislé na výběru jednotlivých druhů dřevin. Aby se živé ploty staly vegetačním prvkem s vysokou estetickou hodnotou, musí vytvářet souvislou, olistěnou a dobře zapojenou ...

Jaký je tvar živého plotu?

Tvarovaný živý plot je sestříhaný do přísně geometrických tvarů podle výtvarných a kompozičních zásad. Následně rozlišujeme nízké živé ploty a plůtky (výška do metru), středně vysoké ploty (výška do tří metrů) a vysoké ploty a stěny vyšší než tři metry.

Související příspěvky: