Je na výměnu žárovky potřeba nějaké povolení?

Obsah

Je na výměnu žárovky potřeba nějaké povolení?

Je na výměnu žárovky potřeba nějaké povolení?

Předsedovi řekněte, že lejstro na výměnu žárovky nemáte, ale že mu tam pošlete na výměnu žárovky pět policajtů. To by mu mohlo pro začátek stačit Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč. Prostě .... HÁJEK! Re: Je na výměnu žárovky laikem potřeba nějaké povolení?

Proč jsou žárovky nízké?

Nevýhody žárovek 1 Velmi nízká energetická účinnost – většina elektrické energie (až 95 %) se promění v teplo. Účinnost žárovek ovšem roste... 2 Žárovky mají kratší životnost, která se pohybuje nejčastěji kolem 800–1000 hod. provozu. Jde o ekonomický kompromis mezi... 3 Některé halogenové žárovky emitují také ultrafialové záření, avšak baňka žárovky je pro něj prakticky... More ...

Jak funguje žárovka?

Žárovka je jednoduché zařízení k přeměně elektrické energie na světlo. Funguje na principu zahřívání tenkého, obvykle wolframového vodiče elektrickým proudem, který jím protéká. Při vysoké teplotě vlákno žárovky září především v infračervené oblasti, zčásti i ve viditelném světle.

Kdo byl prvním pokusem se žárovkou?

První pokusy se žárovkou (principiálně vznik světla žhavením materiálů průchodem elektrického proudu) lze datovat k roku 1802 (Humphry Davy). Jako datum jejího vynalezení je často uváděn rok 1854 a jméno Göbel (Goebel), ale výrobou žárovky Edison v soudní síni dokázal, že prvenství ve využití patří jemu.

Související příspěvky: