Může se objevit netopýr venku během dne?

Obsah

Může se objevit netopýr venku během dne?

Může se objevit netopýr venku během dne?

Pokud se objeví netopýr venku během dne, doporučují odborníci zavolat, protože je pravděpodobně zraněný, apeluje na veřejnost Zieglerová. Český svaz ochránců přírody pomáhá volně žijícím handicapovaným zvířatům, podpořit jej můžete v rámci veřejné sbírky Zvíře v nouzi.

Jak nahlásit netopýra během dne?

Podle ní je třeba, aby lidé nahlásili každého netopýra, kterého během dne vidí. Pokud netopýr visí během dne na stromě nebo na domě, je to naprosto nenormální stav. Pokud se objeví netopýr venku během dne, doporučují odborníci zavolat, protože je pravděpodobně zraněný, apeluje na veřejnost Zieglerová.

Kde žijí netopýři?

Netopýři žijí v lesním i nelesním prostředí. Mnohé druhy se přizpůsobily k životu ve městech a na vesnicích. Přes den nebo i v zimě se tam ukrývají v různých stavbách (půdy a sklepy budov, štěrbiny na domech, mosty, katakomby, štoly), v létě na území měst a vesnic také loví potravu.

Kdy jsou netopýři naštvaní?

Netopýři sami nikdy nenapadají člověka, ani když jsou naštvaní. Na zálety netopýrů do místností je nejbohatší období podzimních přeletů, v srpnu a září, kdy se osamostatňují letošní mláďata, rozpadají se mateřské kolonie a zvířata se přemísťují do přechodných úkrytů.

Související příspěvky: