Co je exekuce prodejem movitých věcí?

Obsah

Co je exekuce prodejem movitých věcí?

Co je exekuce prodejem movitých věcí?

Exekuce prodejem movitých věcí je častým jevem a představuje výrazný zásah do života dlužníka i jeho rodiny. U tohoto typu exekuce často dochází ke sporům, kdy je zabavován i majetek, který nepatří dlužníkovi.

Kdy byla exekuce nařízena?

Centrální evidence exekucí 1 Zda byla na konkrétní subjekt nařízena exekuce podle exekučního řádu. 2 Který soudní exekutor byl pověřen provedením exekuce. 3 O jakou vymáhanou povinnost se jedná (např. zda jde o peněžitou povinnost a výši vymáhané částky). 4 Kdy byla exekuce nařízena. 5 Zda byla exekuce pravomocně odložena či zastavena. More ...

Co se týká exekuce nemovitostí?

U tohoto typu exekuce často dochází ke sporům, kdy je zabavován i majetek, který nepatří dlužníkovi. Exekutor a jeho pověření zaměstnanci můžou ze zákona vstoupit do jakékoliv nemovitosti, i bez souhlasu majitele či osob zde žijících, a to i v případě, kdy nebudou doma.

Jaký je výpis z centrální evidence exekucí?

Výpis z Centrální evidence exekucí je vhodné mít například: Když pronajímáte byt a nemáte informace o nájemníkovi. Při koupi auta. Když půjčujete peníze známému. Když se k Vám nastěhuje nový partner. Při koupi nemovitosti. Když řemeslník poskytuje své služby „bez dokladu“. Při náboru nového zaměstnance.

Související příspěvky: