Jak zlepšit paměť?

Obsah

Jak zlepšit paměť?

Jak zlepšit paměť?

8 přírodních způsobů, jak zlepšit krátkodobou paměť 1 Praktikujte všímavou meditaci. Všímavost znamená udržovat pozornost v přítomném okamžiku, aniž byste se ztráceli ve... 2 Vyzkoušejte trénink paměti. Jedná se o další výborný způsob, jak zlepšit svou krátkodobou paměť. Jedna studie... 3 Užívejte bylinku s názvem bakopa drobnolistá (brahmi, Bacopa monnieri). Bakopa... More ...

Co je prostorová paměť?

Prostorová paměť je schopnost zapamatovat si a zpracovávat informace o poloze jednotlivých objektů v prostoru. Shrnutí: Meditace není dobrá jen pro vaše tělo, ale i pro duševní zdraví. Výzkum naznačuje, že meditace pomáhá zvyšovat objem šedé hmoty mozku a zlepšuje prostorovou paměť.

Jaké jsou léky na podporu paměti?

Podpora paměti není důležitá jen u neurologických onemocnění, jako jsou demence, ale některé jednoduché postupy můžeme využít všichni bez ohledu na věk. Tady je 14 přírodních léků na posílení a zlepšení paměti a koncentrace.

Proč meditace zlepšuje prostorovou paměť?

Výzkum naznačuje, že meditace pomáhá zvyšovat objem šedé hmoty mozku a zlepšuje prostorovou paměť. Udržování tělesné hmotnosti ve zdravém rozmezí je jednou z nejlepších věcí, kterou pro své tělesné a duševní zdraví můžeme udělat. Řadě studií naznačuje, že obezita je významným rizikovým faktorem pro úbytek kognitivních schopností.

Související příspěvky: