Jaký byl konec první průmyslové revoluce?

Obsah

Jaký byl konec první průmyslové revoluce?

Jaký byl konec první průmyslové revoluce?

Konec první průmyslové revoluce již nelze vymezit tak přesně, probíhala po celé 19. století, kdy postupně došlo k přechodu od ruční výroby v manufakturách k tovární strojní velkovýrobě. Toto období lze bezpochyby označit za jednu z klíčových etap vývoje lidské společnosti.

Co je čtvrtou průmyslovou revolucí?

Nazývá ho čtvrtou průmyslovou revolucí. Vyvolává však řadu nejistot, hypotéz a nezodpovězených otázek. Přitom je více než zřejmé, že byla nevyhnutelná, protože rychlý vývoj nových informačních a komunikačních technologií, robotiky a kybernetiky vnáší do oblasti výroby kvalitativní a revoluční změny.

Co přinesl průmyslová revoluce?

Průmyslová revoluce: Pokrok, který přinesl blahobyt a zničil Zemi 1 Luxus na úkor zdraví. Před průmyslovou revolucí žila většina obyvatel na venkově – lidé buď pracovali pro farmáře či... 2 Příměstské zóny smrti. Problém spočíval v tom, že předrevoluční infrastruktura nedokázala zacházet s rostoucím objemem... 3 Uhlí a umírající děti. Ve stejné době však vstupovaly v platnost... More ...

Jaký byl počátek druhé průmyslové revoluce?

Někdy bývá počátek druhé průmyslové revoluce spojován až s rokem 1913, kdy byla zavedena první elektrifikovaná pásová linka v automobilovém průmyslu ve společnosti Ford Motor Company, která byla až do konce 30. let největším světovým výrobcem automobilů. V roce 1914 zaměstnávala přes 13 000 dělníků.

Související příspěvky: