Jaká je tělesná teplota ryb?

Obsah

Jaká je tělesná teplota ryb?

Jaká je tělesná teplota ryb?

U ryb je obvyklé, že mají stejnou teplotu těla jako je teplota okolní vody, ve které se pohybují. V chladnější vodě to ovšem omezuje jejich biologické funkce. Existují výjimky jako tuňák a některé druhy žraloků, kteří mohou během lovu tělesnou teplotu dočasně zvýšit, poté se ale vrací zpět do normálu.

Co je teplota?

Teplota; Obecné Název, značka: Teplota, t, T Hlavní jednotka SI : kelvin: Značka hlavní jednotky SI K Rozměrový symbol Θ Dle transformace složek skalární Zařazení v soustavě SI základní

Co je tělesná teplota bílé krvinky?

Teplota je odpovědí organismu na stav dějící se v našem těle. To znamená, že bílé krvinky jsou v pohotovosti a úspěšně či neúspěšně bojují proti virům a bacilům. Normální tělesná teplota zdravého člověka je přímo závislá na prostředí, v němž je přítomen, obvykle se však pohybuje od 36-37 stupňů Celsia.

K měření teploty se používají teploměry?

K měření teploty se používají teploměry. Teplota je ústředním pojmem termiky a klíčovou veličinou pro popis tepelných jevů. Projevuje se i v mnoha dalších fyzikálních jevech a závisí na ní mnohé makroskopické mechanické, elektromagnetické i chemické vlastnosti látek.

Související příspěvky: