Co je validace?

Obsah

Co je validace?

Co je validace?

Validace je potvrzení přezkoušením a poskytnutím objektivního důkazu, že jsou jednotlivé požadavky na specifické zamýšlené použití splněny. Ano mělo, zde je validace pochopena špatně. právě že validita je platnost, tedy uznat platným,, schválit, označit platným.

Co se děje, když data projdou validací?

Pokud data projdou validací, znamená to, že byly splněny požadavky na tyto data. Například u formulářového pole pro vyplnění telefonního čísla se kontroluje, zda číslo obsahuje 9 číslic, což je jednodušší forma ověření dat. Složitější je potom rodné číslo, kde se validuje nejen formát, ale i správnost čísel na určité pozici a dělitelnost číslem 11.

Kdy je určena metoda validace?

Osoby, pro které je určena metoda validace, označuje N. Feil jako dezorientované velmi staré (v angl. originále „old-old“) osoby. Úmyslně pracuje s termínem „dezorientovaní“. U osob, pro které je určena tato metoda, dochází k jinému vnímání reality.

Co je teorie validace?

U teorie validace je dezorientace chápána jako neschopnost člověka zpracovat narůstající tělesné, sociální a psychologické ztráty, které jsou podmíněné věkem. Tato neschopnost vede k izolaci, člověk se stahuje do sebe a do minulosti.

Související příspěvky: