Co je distribuční soustava?

Obsah

Co je distribuční soustava?

Co je distribuční soustava?

Distribuční soustava. Distribuční soustava jsou zařízení a vedení, která rozvádí elektřinu od bodu, kde končí přenosová soustava, až k odběrateli. Napětí v distribuční soustavě nepřevyšuje 110 kV. V ČR se na jejím provozu podílejí tři hlavní společnosti - PRE, ČEZ a E.ON.

Co je distribuční soustava elektrické energie?

Distribuční soustava soustava (DS) je část elektrizační soustavy, která slouží pro dodávku elektrické energie odběratelům. Patří sem okružní a paprsková síť vvn, vn, nn (110; 35; 22; 0,4 kV), tedy regionální a lokální distribuční soustavy pro rozvod a užití elektrické energie.

Co je elektrizační soustava?

Elektrizační soustava (ES) je soubor zařízení pro výrobu, přenos, transformaci a distribuci elektrické energie včetně elektrických přípojek a přímých vedení a systémů měřicí, ochranné, řídicí, zabezpečovací, informační a telekomunikační techniky. Přehledové schéma elektrizační soustavy je na obr. 1.1.

Co je třífázová Elektrická soustava?

Třífázová elektrická soustava je v podstatě tvořena třemi zdroji harmonického (sinusového) jednofázového napětí se stejnou amplitudou a kmitočtem, vzájemně však fázově posunutých o jednu třetinu periody, tedy o konstantních 120° elektrických (obr. 1). V takové soustavě je v každém okamžiku algebraický součet ...

Související příspěvky: