Co je pojistná událost?

Obsah

Co je pojistná událost?

Co je pojistná událost?

V pojistné smlouvě, v pojistných podmínkách či zvláštním předpisu vymezená nahodilá událost, se kterou je spojena povinnost pojistitele poskytnout pojistné plnění. Pojistná událost je nahodilá skutečnost blíže označená v pojistné smlouvě nebo ve zvláštním právním předpisu, na který se pojistná smlouva odvolává, se kterou je spojen vznik povinnosti ...

Co je mimořádná událost?

Mimořádná událost je škodlivé působení sil a jevů vyvolaných činností člověka, přírodními vlivy, a také havárie, které ohrožují život, zdraví, majetek nebo životní prostředí a vyžadují provedení záchranných a likvidačních prací.

Co je mimořádná událost v drážní dopravě?

Možná hledáte: Mimořádná událost v drážní dopravě. Mimořádnou událostí se rozumí škodlivé působení sil a jevů vyvolaných činností člověka, přírodními vlivy, a také havárie, které ohrožují život, zdraví, majetek nebo životní prostředí a vyžadují provedení záchranných a likvidačních prací.

Jak působí mimořádné události na systém?

Mimořádné události mívají obvykle na systém záporný účinek. Působí zhoršení funkce systému, zastavení jeho činnosti a v krajním případě i jeho zánik. Existují však i kladné mimořádné události, jež působí na systém pozitivně.

Související příspěvky: