Co je důležité pro vyváženou stravu?

Obsah

Co je důležité pro vyváženou stravu?

Co je důležité pro vyváženou stravu?

Zásady vyvážené stravy 1 Jezte kvalitní a čerstvé potraviny, které jsou co nejméně zpracovány. 2 Dbejte na zastoupení veškerých živin (sacharidy, tuky, bílkoviny) i vitamínů a minerálů. 3 Do vyvážené stravy patří dostatek zeleniny a ovoce – ideálně ke každému jídlu kousek. 4 Zapomeňte na sladkosti a sladké limonády. 5 Nevhodné jsou přesolené potraviny (chipsy apod.).

Jaká je správná strava pro dospělého člověka?

Rozlišuje se strava smíšená, vegetariánská, syrová, makrobiotická, kyselinotvorná a zásadotvorná. je pro člověka přirozená a odpovídá jeho fyziologickým potřebám. Správně vyvážená strava musí mít správný poměr základních organických živin. U dospělého člověka má být celková energetická potřeba krytá asi z 15 % bílkovinami, 30 % tuky a 55 % glycidy.

Jaké jsou diferencované stravování?

Diferencované stravování 1 v období kojení – mateřské mléko, do šesti měsíců se má přejít na pestrou kojeneckou stravu, 2 pro batolata – mezi 1. a 3. rokem věku se strava postupně přizpůsobuje dospělým; nekořenit, méně solit, 3 předškolní věk – mezi 3. a 6. rokem věku se podává strava pestrá, více mléka a mléčných výrobků, je vhodné pěstovat... More ...

Co je Přirozená strava smíšená?

Pro člověka je přirozená strava smíšená, která odpovídá jeho fyziologickým potřebám. Množství a složení stravy je ovlivněno pohlavím, tělesným zatížením, věkem, zdravotním stavem a prostředím.

Související příspěvky: