Co může způsobit sucho v ústech?

Obsah

Co může způsobit sucho v ústech?

Co může způsobit sucho v ústech?

Sucho v ústech, známé také pod názvem xerostomie, může mít celou řadu příčin: Pokud chcete odstranit odolné skvrny, které se hromadí pod zubní sklovinou, je nutné povrch vybělit. Bělení je chemický proces, při němž se barva odstraňuje oxidací barevných molekul tvořících skvrnu.

Proč je příjemný pocit v ústech?

Příjemný pocit v ústech obvykle nezpůsobuje obavy lidí. A marně, protože tento stav může být spojen s jakoukoli nemocí, která vyžaduje diagnostiku a léčbu. Nicméně, okamžitě spustit k lékaři, při prvním výskytu těchto pocitů také nestojí za to.

Jak se objevují nepříjemné pocity v ústech?

V důsledku toho jsou v ústech různé nepříjemné pocity. Příšerné pocity se objevují s vysokou virovou zátěží, zejména pokud se zvyšuje počet cytomegalovirů a herpes viru. Když je tělo kontaminováno viry hepatitidy, a proto se u jakýchkoli renálních patologií zánětlivého i nezánětlivého původu může objevit podobný pocit.

Jak se léčí sucha v ústech?

Léčba sucha v ústech 1 V průběhu dne a v noci pijte po malých doušcích vodu o pokojové teplotě a vždy u sebe mějte láhev s vodou. 2 Nepijte velké množství vody, která má extrémní teplotu (je buď velmi horká, nebo velmi studená). 3 Pijte pouze nápoje neobsahující cukr a vyhýbejte se syceným nápojům. 4 Během jídla pijte tekutiny, například vodu. Před jídlem, během něj a po něm... More ...

Související příspěvky: