Jak se starat o vlhkost větrání?

Obsah

Jak se starat o vlhkost větrání?

Jak se starat o vlhkost větrání?

O jeho vlhkost, tedy vlastně o větrání, se tehdy musíme starat. Velmi doporučuji si k takovému starání koupit elektronický vlhkoměr – my doma používáme takový, který je současně teploměrem, hodinami a budíkem, stojí asi sedm set korun (jeho údaje jsme ověřili pomocí „vlhkého teploměru“ a psychrometrické tabulky ).

Jak velká je absolutní vlhkost v bytě?

Má-li venkovní vzduch absolutní vlhkost 4 g/m 3 a chceme-li, aby měl po ohřátí na 22 °C relativní vlhkost alespoň 40 %, musíme dodávat další téměř 4 g/m 3, čili celkem asi 0,2 kg/h. Tolik dodává pět osob, jsou li v bytě trvale přítomny.

Jak se starat o vlhkost zdi?

Naší snahou pak může být, aby nebyl zbytečně suchý jindy, když zdi tak studené nejsou. O jeho vlhkost, tedy vlastně o větrání, se tehdy musíme starat.

Jak bojovat s vlhkostí v bytě?

Drobné rady, jak bojovat s vlhkostí v bytě po vyprání prádla 1 Větrání místnosti. Pravidelné větrání nejen pomůže předcházet vzniku plísní, ale i vyprané prádlo bude schnout... 2 Ždímání prádla. Podle druhu prádla je třeba ždímací režim pračky nastavit na co nejvyšší otáčky. Ždímání je možné... 3 Sušení prádla. Sušák na prádlo musí být umístěn tak, aby okolo něj volně... More ...

Související příspěvky: