Může zaměstnanec podnikat zaměstnání?

Obsah

Může zaměstnanec podnikat zaměstnání?

Může zaměstnanec podnikat zaměstnání?

Zaměstnání a podnikání Pokud se rozhodne zaměstnanec navíc podnikat, bude jeho podnikání v případě, že ze zaměstnání je odvedeno sociální a zdravotní pojištění alespoň z minimální mzdy, posuzováno jako vedlejší činnost. V první řadě je třeba obstarat si živnostenské oprávnění.

Kdy uplatnit daňové zvýhodnění?

Daňové zvýhodnění lze uplatnit ve výši 1/12 za každý měsíc, na jehož počátku byly splněny podmínky pro uplatnění. Daňové zvýhodnění lze uplatnit již v měsíci, kdy se dítě narodilo, ve kterém začíná studium a ve kterém bylo převzato do náhradní péče.

Jaké jsou daňové zvýhodnění na dítě?

Daňové zvýhodnění na dítě a výdajové paušály 1 200.000 Kč ze zaměstnání – jedná se o základ daně (tj. superhrubou mzdu), 2 100.000 Kč z podnikání – uplatňuje výdaje paušálem 60%, 3 50.000 Kč z pronájmu – uplatňuje výdaje paušálem 30%. More ...

Pokud je hrubá mzda z dohody o provedení práce nižší než 10 tisíc korun?

Pokud je hrubá měsíční mzda z dohody o provedení práce nižší než 10 tisíc korun, zdaní se patnáctiprocentní srážkovou daní, která je konečná, dál není třeba tento příjem nikde vykazovat,“ říká Blanka Štarmanová, daňová poradkyně společnosti TaxVision a portálu www.eDane.cz.

Související příspěvky: