Jaké jsou výhody tepelných čerpadel?

Obsah

Jaké jsou výhody tepelných čerpadel?

Jaké jsou výhody tepelných čerpadel?

Výrobci tepelných čerpadel svá zařízení zdokonalili tak, že jejich instalace je v některých případech opravdu velmi jednoduchá. A právě v té jednoduchosti se skrývají nebezpečí, že se nepříhlídne ke specifickým vlastnostem tepelných čerpadel a výsledek nesplní očekávání.

Jak čerpat z tepelného čerpadla v roce 2020?

Přechod k tepelnému čerpadlu v roce 2020: Přejít od neekologického kotle na tuha paliva k vytápění tepelným čerpadlem se vyplatí. Pak můžete využít oblíbených kotlíkových dotací. Na tepelné čerpadlo je možné čerpat až 85 % uznatelných nákladů do výše 150 000 Kč, celkem tedy až 127 500 Kč.

Jak se skládá teplo čerpadlo?

Tepelné čerpadlo (TČ) se skládá z kompresoru, chladiva, výparníku a výměníku. Odebrané teplo z okolí (vzduch, voda či země) se předá chladivu, které pak putuje do výparníku, kde dochází k odpaření a plynné skupenství chladiva je nasáto kompresorem.

Proč jsou tepelná čerpadla pevnou součástí tepelné techniky?

Přestože jsou tepelná čerpadla pevnou součástí dnes používané tepelné techniky, při jejich volbě, návrhu a provozu se stále dělá řada chyb. Výrobci tepelných čerpadel svá zařízení zdokonalili tak, že jejich instalace je v některých případech opravdu velmi jednoduchá.

Související příspěvky: