Co může být za vznikem ploché nohy u dětí?

Obsah

Co může být za vznikem ploché nohy u dětí?

Co může být za vznikem ploché nohy u dětí?

U dětí pak může být za vznikem ploché nohy i to pokud začnou nosit boty ve věku, kdy ještě přirozeně nechodí. „ Ploché nohy u dětí se projevují valgózním postavením paty a vnitřní zátěží chodidla.

Proč jsou ploché nohy příčinou křečí?

Ploché nohy mohou ovlivňovat i vzdálené části těla. Ploché nohy mohou být dokonce i příčinou křečí v lýtkách, ze kterých bývá nejčastěji obviňován nedostatek hořčíku v těle. Proto je dobré tzv. plochonoží nepodceňovat, může totiž zapříčinit celou řadu obtíží.

Co je plochá noha?

Plochá noha 1 Stavba nohy. Noha je velmi důležitou částí těla. Musí nám umožnit chůzi a běh i udržet celé tělo ve stoji. 26 kostí, 33... 2 Správné a špatné zatížení chodidla. Za normálních okolností se noha souvisle dotýká země jen plochou chodidla u prstů a... 3 Stupně plochonoží. Existují tři stupně plochonoží. První stadium je mírně plochá noha, jež je zploštělá pouze při... More ...

Co se týče plochých nohou?

Ploché nohy se mohou projevovat jako bolesti chodidel, kolen, kyčlí či páteře. Potíže se často objevují již u dětí. Máme dvě základní roviny vyklenutí chodidla a to je příčná a podélná klenba. Podle nich následně mluvíme o noze příčně ploché nebo podélně ploché.

Související příspěvky: